Blogger Widgets

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Λαμπάδες...από σπίτι!!

Φέτος το Πάσχα είναι καλό να περιορίσουμε τα έξοδα και να μην κάνουμε περιττές σπατάλες. Η διακόσμηση μίας λαμπάδας είναι ένας τρόπος για να γλυτώσουμε χρήματα αλλά και να περάσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η φαντασία μας....!
Ας δώσουμε λοιπόν στο βαφτιστήρι μας, μία λαμπάδα φτιαγμένη από εμάς.
Θα χρειαστούμε: ένα κερί/άσπρη λαμπάδα, κορδέλες της αρεσκείας μας, χαντρούλες, κόλλα, ψαλίδι, κρικάκι για κλειδιά-μπρελόκ
Στο εμπόριο οι λευκές λαμπάδες κοστίζουν περίπου 1 ευρώ, οι κορδέλες του ενός μέτρου κοστίζουν περίπου 50 λεπτά η μία και τέλος οι χάντρες πωλούνται σε συσκευασία των 100 τεμαχίων και κοστίζουν περίπου 1 ευρώ.
Μαζί θα φτιάξουμε βήμα βήμα μία λαμπάδα για κορίτσια αλλά και κοπέλες!



Το χρώμα της λαμπάδας είναι ροζ και αρχικά την τυλίγουμε με μία άσπρη κορδέλα για να κάνει καλύτερη αντίθεση!Κολλάμε την άκρη της κορδέλας στο μέσο περίπου της λαμπάδας και στην συνέχεια την τυλίγουμε μέχρι το κάτω μέρος της λαμπάδας και κολλάμε την κορδέλα. Στην συνέχεια χρησιμοποιούμε κορδέλα για συσκευασία χρώματος φουξ. Θα χρειαστούμε την τεχνική δεσίματος γραβάτας και θα αφήσουμε την μία άκρη της κορδέλας λίγο πιο μακριά και την υπόλοιπη  την τυλίγουμε γύρω από την λαμπάδα μέχρι το σημείο που θέλουμε και δένουμε τα δύο άκρα. Μπερδευτήκατε λίγο;Οι παρακάτω εικόνες θα λύσουν την απορία σας....



Η βάση της λαμπάδας μας είναι πλέον έτοιμη και το μόνο που χρειάζεται είναι να την στολίσουμε!
Σε ένα κορδόνι φουξ περνάμε το κρικάκι για μπρελόκ και το δένουμε σε όποιο σημείο της λαμπάδας θέλουμε. Στη συνέχεια περνάμε λεπτές κορδέλες από τον κρίκο και διακοσμούμε με τις χάντρες που επιλέξαμε!
Εάν θέλουμε κόβουμε τις κορδελίτσες για να μην είναι τόσο μακριές και.....η λαμπάδα μας είναι έτοιμη!!!!
Τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε στο εμπόριο σε πολύ χαμηλές τιμές και οι συγκεκριμένες συσκευασίες, όπως αναφέρθηκε παραπάνω περιέχουν πολλά κομμάτια και μπορείτε να φτιάξετε πολλές...πολλές...πολλές λαμπάδες!!!

 Αυτή είναι μία άλλη ιδέα για τα χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε!


Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα!
Καλή επιτυχία με τις δημιουργίες σας!

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ***
    ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΑ***
    ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΙ ΕΓΩ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ***
    ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΕΣ***
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ***
    ΑΞΙΖΕΙ***
    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ!