Blogger Widgets

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Εύκολες πασχαλινές κατασκευές για παιδιά!!

Η Μεγάλη εβδομάδα πλησιάζει και τα σχολεία κλείνουν για τις πασχαλινές διακοπές!
Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως θα κάνουμε κατασκευές με τα παιδιά πολύ εύκολα και διασκεδαστικά, με φθηνά υλικά στο σπίτι!

ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ - ΑΥΓΟΘΗΚΕΣ
Υλικά: Αυγοθήκες, χαρτόνι, διακοσμητικά μάτια, μπογιές
Εκτέλεση: Δίνουμε στα παιδιά να ζωγραφίσουν την αυγοθήκη με νερομπογιές ή κερομπογιές. Ζωγραφίζουμε σε ένα χαρτόνι το κεφαλάκι ενός κουνελιού και το κολλάμε ή το συρράπτουμε στην άκρη της αυγοθήκης.  Μπορούμε να διακοσμήσουμε το κουνελάκι με ματάκια, μυτούλα και αυτιά από βαμβάκι. Είναι πολύ εύκολη κατασκευή και μπορεί να πραγματοποιηθεί και από μικρά παιδάκια.



ΑΥΓΟΥΛΑΚΙ - ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ
Πασχαλινό αυγό παιδιά σκάφοςΥλικά: Αυτοκόλλητη διαφάνεια για βιβλία.χαρτόνι, φαντασία!
Εκτέλεση: Σχεδιάστε και κόψτε το περίγραμμα από το αυγουλάκι και κολλήστε το στο αυτοκόλλητο. Στη συνέχεια μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικό τους αυγό βάζοντας τα χρώματα που επιθυμούν μέχρι να γεμίσει το εσωτερικό του αυγού.
Στη συνέχεια μπορούμε να το κολλήσουμε κατευθείαν σε ένα παράθυρο ή μπορούμε να κολλήσουμε ένα χαρτόνι και με μία τρυπούλα στην άκρη μπορούμε να το κρεμάσουμε!



ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ
Υλικά: Πιάτο μιας χρήσης/πλαστικό, χαρτόνια
Εκτέλεση: Κόβουμε το εσωτερικό από το πιάτο και κρατάμε μόνο το στεφάνι. Κόβουμε αυγουλάκια και τα χρωματίζουμε χρησιμοποιώντας την φαντασία μας, Στη συνέχεια τα κολλάμε πάνω στο στεφάνι. Μπορούμε να το διακοσμήσουμε όπως εμείς θέλουμε!





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

2 σχόλια:

  1. πολυ καλη ιδεα για να στολισουμε το σπιτι μας οικονομικα και διασκεδαζοντας με τα παιδια μας***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θελουμε και άλλες ιδεες οικονομικες και πρωτότυπες...Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ!